Vapaa ajattelija

Vapaa ajattelija saatiin vihdoinkin valloilleen!

Ensi-iltaa vietettiin Urpolan kartanossa 4.3.2022 klo 18

Teatteri Tuikun pitkään ja hartaasti harjoittelema Eric-Emmanuel Schmittin näytelmä, älykäs ja aistillinen komedia, "Vapaa ajattelija" saatiin vihdoin toteutetuksi lähes kolmen vuoden piinaavan epätietoisuuden jälkeen!

Näytelmän roolituskin ennätti osittain vaihtua, ja päärooleissa nähtiin Jaana Pulliainen ja Jukka Summanen. Muissa rooleissa olivat  Leila Hotti, Veli Huopalainen, Pirjo Taina ja Tuija Turunen. 

Näytelmän ohjasi Tuikun taiteellinen johtaja Ilona Kolberg. Pukusuunnittelusta vastasivat Anitta Tukiainen ja Päivi Särkkä-Lehkonen, toteuttajina Esedun opiskelijat.

Teatteri Tuikku kiittää SKR Etelä-Savon rahastoa saamastaan apurahasta sekä Mikkelin kaupungin kulttuuripalveluja ja Esedua saamastaan tuesta.

Vapaa-ajattelijaa esitettiin Urpolan kartanossa kaikkiaan viisi kertaa, viimeinen esitys oli lisäesitys, koska yleisö niin toivoi!

Ensi-ilta oli perjantaina 4.3.2022 klo 18 ja muut esitykset sunnuntaina 6.3.2022 klo 16, maanantaina 7.3.2022 klo 18, tiistaina 8.3.2022 klo 18 ja perjantaine 11.3.2022 klo 18.

Eric-Emmanuel Schmittin näytelmässä VAPAA AJATTELIJA mukana vasemmalta Jaana Pulliainen (Anna Dorothea Therbouche), Jukka Summanen (filosofi Denis Diderot), Pirjo Taina (Antoinette Diderot, Diderot'n vaimo), Leila Hotti (neiti D'Holbach), Tuija Turunen (Angélique, Diderot'n tytär) ja Veli Huopalainen (sihteeri Baronnet)

Taidemaalari ja huijari Anna Dorothea Therbouche ja Diderot keskustelevat moraalista tai huijauksesta tai pettämisestä..

Diderot yrittää vakuuttaa vaimolleen rakastavansa tätä, huonohkolla menestyksellä

Tytär Angélique ei oikein usko isänsä vakuutteluihin avioliiton välttämättömyydestä.

Neiti D'Holbach tuntee ikään kuin kuumotusta ollessaan Diderot'n lähellä...

Sihteeri Baronnet yrittää epätoivoisesti saada Diderot'lta artikkelia "moraalista" valmisteilla olevaan Ensyklopediaan.

Uusimmat kommentit