Teatterimatkoja

Tuikku järjestää seuraavan matkan oopperan pariin. Lähdemme Jyväskylään katsomaan 

Giacomo Puccinin oopperaa La Bohéme, jonka voi hyvällä syyllä sanoa olevan maailman kauneinta musiikkia. Säveltäjä on kertonut halunneensa siihen niin paljon laulua ja niin paljon melodiaa kuin suinkin mahdollista. La Bohèmen kantaesitys oli Torinossa v. 1896, jolloin kriitikot suhtautuivat siihen melko nuivasti pitäen sitä jonkinlaisena säveltäjän harha-askeleena. Yleisö kuitenkin piti siitä ja tänä päivänä se on yleisön kastama oopperaklassikko.

Matkaan lähdetään Maaherran kadun turistipysäkiltä torin vierestä klo 16.30. Paluu Mikkeliin yöllä.

Ilmoittautumiset heti: Hilkka.Lappalainen@outlook.com tai tekstiviestillä 050 5671947.

Tervetuloa mukaan!

Kevään teatterimatkan teimme Helsinkiin ja Kansallisteatteriin katsomaan Laura Ruohosen kirjoittamaa ja ohjaamaa uutuusnäytelmää Luolasto. Esitys oli perjantaina 2.5.klo 19.

"Luolasto, Rauhanhäiritsijät maan ytimessä: Laura Ruohosen odotettu uutuusnäytelmä on villi kertomus maasta, joka aikoo haudata ydinjätteensä ja sitten unohtaa koko asian. Se kattaa huikean ajanjakson ihmisen alkukodista kauas tulevaisuuteen. Väkevän mielikuvituksellinen näytelmä kertoo ihmiskunnan massiivisimmasta kokeesta, jossa olemme kaikki mukana. Välillä lauletaan ja itketään. Martti Suosalo ja Alma Pöysti tekevät Luolaston päärooleissa Kansallisteatterin debyyttinsä."

 Matkaan lähdimme hyvissä ajoin klo 14 Puistokadun varrelta (Suur-Savon aukion laidalta) ja palasimme Mikkeliin reippaasti puolen yön jälkeen.

Kevään teatterimatkamme vaihtui kesäkuun alun teatterimatkaan Pärnuun, mihin Tuikku teki vierailun kevään näytelmällään Hyvää iltaa rakkaat vainajat. Matt Untin näytelmä esitettiin sen alkuperäisessä ensi-iltapaikassaan, Lydia Koidulan Memorial -museossa 7.6.2013 klo 18.

 Matkan ohjelmaan kuului myös Nikolai Rimski-Korsakovin ooppera Tsaarin morsian, joka nähtiin 8.6. klo 19 Pärnun Endla teatterissa.

 Rimski-Korsakovin historiallinen melodraama Tsaarin morsian kuuluu suosituimpiin ja esitetyimpiin säveltäjän viidestätoista oopperasta. Tarina sijoittuu Moskovaan ja vuoteen 1572 eli Iivana Julman hallintokauteen; libretto perustuu väljästi 1800-luvun näytelmään, jonka Lev Mei kirjoitti Iivana Julman vaimosta Marfasta.

 Lähdimme Pärnuun bussilla ja merimatkan teimme Eckerö Linen Finlandia-laivassa. Matka alkoi Mikkelistä varhain torstaiaamuna, 6.6.2013 klo 5.00 ja takaisin palasimme sunnuntai-iltana 9.6.2013 n. klo 23.

 

Vuoden ensimmäinen matkamme suuntautui Jyväskylään katsomaan ja nauttimaan Keski-Suomen alueoopperan 40-vuotisjuhlavuoden oopperasta Naamiohuvit. 

Naamiohuvit (Giuseppe Verdi) oli ohjannut Jussi Tapola, musiikin johto Ralf Kircher, lavastus & puvustus Anna Kontek ja koreografia Aita Vuolanto. Solisteina Olavi Suominen, Jenni Lättilä, Turkka Manninen, Tuula Paavola/Helena Lehmuskero, Susanna Tuhkala, Heikki Aalto, Mikko Sateila, Juha Siltala ja Petteri Mällinen. 

Esitys oli lauantaina 16.2.2013. klo 13, ja lähdimme matkaan klo 10.30.

Lähtö oli jälleen Puistokadulta Marskin aukion vierestä ja paluu takaisin heti esityksen jälkeen. 

 

Helsingin kaupunginteatterissa Hamlet!

Syksyn teatterimatkamme suuntautui Helsingin kaupunginteatteriin, jonka isolla näyttämöllä sai marraskuussa ensi-iltansa William Shakespearen Hamlet - Kuten haluatte. 

Mitä tahansa voi tapahtua, kun asialla ovat herrat William Shakespeare, Kari Heiskanen, Eero Aho ja Esko Salminen.

Eero Aho, Tanskanmaan prinssi Hamlet, ja Esko Salminen, kuningas Claudius, ovat kuin kaksi kakaraa karkkikaupan ovella: tuolla on kaikki ja kohta päätetään mitä otetaan! Perusvalikoiman laati Shakespeare noin 400 vuotta sitten, Kari Heiskanen sovittaa ja ohjaa tarjontaa tuoreille vuosikymmenille ja sitten on aika päästää mestarinäyttelijät Aho & Salminen irti.

Tässä alkua uudelle Hamletille, josta ennakoidaan teatterivuoden TAPAUSTA. - Ainakin se on selvää, että tiedossa ei ole paljon melua tyhjästä! 

Me menimme katsomaan Hamletia lauantaina 24. marraskuuta klo 13.00.

Lähdimme matkaan lauantaiaamuna klo 9.00 Puistokadulta Marskin aukion vierestä ja palasimme illalla noin klo 21.00.